Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با انتقاد از لغو صدور شناسنامه فنی ملکی ساختمان توسط دیوان عدالت اداری، گفت: نظام مهندسی استان تهران همچنان صدور شناسنامه مذکور را رایگان صادر می‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایران اکونومیست، رامین کرمی در نشست خبری اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی سازمان نظام مهندس ساختمان بیمه مهندسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع را از کمیسیون اجتماعی مجلس پیگیری کرده‌ایم و امیدواریم این موضوع را به سرانجام برسانیم.

وی با بیان این‌که می‌خواهیم بیمه مهندسان به‌صورت سازماندهی شده انجام شود، افزود: در بحث شناسنامه فنی ملکی ساختمان، یک ضعف است. دیوان عدالت اداری ماه گذشته رای به لغو شناسنامه فنی ملکی داد که لطمه بسیار بزرگی به ساختمان‌سازی و کیفیت ساخت و سازها وارد خواهد کرد.

وی بیان کرد: در همه دنیا شناسنامه فنی و ملکی هویت ملک است، سازه،‌تاسیسات،‌قدمت، مباحث انرژی و ... در شناسنامه آمده و بر اساس آن قیمت ملک تعیین می شود. در مجموع ما نباید صورت مسئله را پاک کنیم و این کار به سرمایه‌های مملک صدمه خواهد زد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران با تاکید بر این‌که شناسنامه فنی و مهندسی همچنان صادر می‌شود، گفت: این کار را رایگان انجام می دهیم گرچه این فرآیند برای ما هزینه‌بر است. به‌عنوان یک NGO که بودجه‌ای از دولت دریافت نمی‌کنیم قطعا در آینده نزدیک با مشکل مواجه خواهیم شد.

کرمی با بیان این‌که قیمت‌های اعلام شده برای ساخت و ساز واقعی نیست، اظهار کرد: هزینه تمام شده نهضت ملی مسکن در زمان حاضر حدود 7 میلیون تومان اعلام می‌شود،‌اما قیمت تمام شده واحدها به ازای هر مترمربع به نرخ امروز حدود 10 میلیون تومان خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به این‌که دریافتی مهندسان در کشور به نیم درصد قیمت تمام شده ساخت و سازها نمی رسد،‌ اضافه کرد: یکی از خواسته‌های ما از ارگان‌های دولتی، این است که بر خروجی کمی و کیفی مهندسان نظارت کنند تا بر اساس نیاز کشور به این حرفه وارد شوند.

وی با تاکید بر این‌که باید ساخت‌وسازها توسط افراد دارای صلاحیت ساخته شود،‌گفت: متاسفانه الان قصاب،‌راننده، پزشک و... با یک درخواست وارد حوزه ساخت و ساز می‌شود که این رویه سرمایه‌های ملی را بر باد می‌دهد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره مصوبه هیئت مدیره برای ایجاد واحد انرژی در سازمان نظام مهندسی افزود: 35 درصد سرمایه ملی مربوط به بخش مسکن است و باید برنامه‌های دقیقی در این بخش تدوین و اجرایی شود. بحث دانش‌بنیان‌ها باید در بخش مسکن مورد توجه ویژه قرار گیرد. شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند ارزش‌افزوده برای بخش ساختمان کشور به همراه آورند،‌ ضمن این‌که این شرکت‌ها می‌توانند اثرات تحریم بر کشور را کاهش دهند.

کرمی با یادآوری این‌که موافق ورود فناوری‌های جدید ساخت و ساز به کشور هستیم،‌گفت: در این رابطه باید در داخل کشور خط تولید مربوط به فناوری ساخت و ساز ایجاد شود.

وی با اشاره به کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی به یک هفته از سوی شهرداری‌ها،‌ تصریح کرد: بر اساس طرح پیشنهادی شهرداری قرار است صدور پروانه ساختمان 2 مرحله‌ای شود. مطابق این طرح که در کمیته 5 نفره شهرداری در حال بررسی است در مرحله اول پروانه ساختمانی با هدف جذب سرمایه‌گذاری صادر شده و در مرحله دوم مجوز ساخت و ساز شروع می شود.

وی همچنین با اشاره به این‌که در نهضت ملی مسکن استان تهران شاهد صدور پروانه ساختمان زیادی بوده‌ایم، یادآور شد: حدود 9 سال قبل حدود 40 میلیون مترمربع در شهر تهران صدور جواز ساختمانی داشته‌ایم. این عدد در دولت روحانی به یک چهارم کاهش یافت و در عین تعداد مهندسان در کشور تقریبا 2 برابر شد!

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با رد امضافروشی توسط مهندسان، گفت: شدیدا از سیاست‌ها برای انتخابات شورای مرکزی نظام مهندسی گلایه دارم. استان تهران با 120 هزار عضو یک نفر در شورای مرکزی دارد و استان اردبیل با 12 هزار عضو 2 نماینده در شورای مرکزی دارد.  در هشت دوره قبلی نظام مهندسی ساختمان تهران 5 تا 8 عضور در شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان داشته است.

کرمی بیان کرد: حدود 70 درصد هزینه‌های شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان را سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تامین می‌شود و باید به تناسب این هزینه‌ها، سهم ما در شورای مرکزی بیشتر می‌شد که به دلیل رایزنی برخی نمایندگان مجلس این کار عملیاتی نشد. در زمان حاضر از هر 45 هزار تومان حق عضو اعضا 30 هزار تومان به شورای مرکزی پرداخت می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان پروانه ساختمان استان تهران شورای مرکزی شناسنامه فنی ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۰۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید

ساختمان‌های ماژولار به دلیل مزایای بالقوه در کاهش ضایعات، کارایی زمان و مقرون‌به‌صرفه بودن به سرعت در حال افزایش هستند و تاکنون با استقبال بسیاری از سوی کشورهای خاورمیانه و منطقه خلیج فارس، به‌منظور رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت، روبه‌رو بوده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ساخت‌وساز ماژولار فرایندی برای ارائه سیستم‌های ساختمانی کارآمد، کنترل‌شده، باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه است که در آن اجزای یک ساختمان به صورت ماژول‌های جدا از هم، دور از محل واقعی خود، در شرایط کنترل‌شده کارخانه، با استفاده از مواد همسان و با رعایت مجموعه‌ای از مقررات ساخته می‌شود. پس از آن ماژول‌های ساخته‌شده به محل اصلی ساختمان منتقل می‌شوند و در ساختار نهایی مونتاژ می‌شوند. ساختمان‌های ماژولار از استانداردهای ساختمانی مشابه با تأسیسات معمولی پیروی می‌کنند و مزایای بالقوه‌ای از نظر کاهش ضایعات، بهره‌وری انرژی، شرایط اضطراری و توسعه سریع دارند که تمایل به استفاده از این روش را در سراسر جهان افزایش می‌دهد.

محبوبیت ساخت‌وساز ماژولار

ساخت‌وساز ماژولار به دلیل کارایی و مقرون‌به‌صرفه بودن، در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است چراکه با افزایش هزینه‌ها و گران‌تر شدن نیروی کار، این روش ساخت‌وساز جایگزین معقولی در جهان به‌سرعت در حال توسعه به شمار می‌آید. استفاده از این روش در آمریکای شمالی و اروپا، در پروژه‌های مسکونی، تجاری و سازمانی روند روبه‌رشدی داشته است و اکنون کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه به‌ویژه چین و هند، با افزایش سریع شهرنشینی و ساخت‌وساز، شاهد رشد قابل‌توجهی در صنعت ماژولار هستند. در اروپا و بریتانیا، ساخت‌وساز ماژولار به سمت پروژه‌های بلندمرتبه و توسعه طرح خریدبه‌اجاره تغییر کرده است که راه‌حلی برای رسیدگی به کمبود مسکن و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز تحت زمان‌بندی فشرده است.

در سال‌های اخیر، ساخت‌وساز ماژولار در منطقه خاورمیانه و شورای همکاری کشورهای خلیج فارس (PGCC) نیز برای رفع نیازهای در حال تحول منطقه ظاهر شده است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای شیوه‌های سنتی ساختمان‌سازی شود. جذابیت ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه با برنامه‌های توسعه مشهور مانند طرح ابتکاری چشم‌انداز ۲۰۳۰ در عربستان سعودی، جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر، نمایشگاه ۲۰۲۰ دبی و نمایشگاه آتی ریاض در سال ۲۰۳۰ بیشتر شده است. در واقع، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌عنوان بازیگران کلیدی در صنعت ساخت‌وساز ماژولار در این منطقه ظاهر شده‌اند. سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز ماژولار دائمی در منطقه GCC در سال ۲۰۲۰ به ۲.۹ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۳ به ۳.۴ میلیارد دلار رسید. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی که در پروژه‌های زیرساختی، گردشگری و توسعه شهری انجام می‌شود، تمایل استفاده از پتانسیل این روش را در سایر بخش‌ها افزایش داده است، زیرا برنامه‌های زمانی پروژه را تسریع می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و از اهداف توسعه پایدار پشتیبانی می‌کند.

دلایل افزایش ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه

یکی از نقاط قوت اصلی ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه، بهره‌وری زمانی آن به‌ویژه در برآوردن اهداف زمان‌بندی پروژه‌های فشرده است. برای مثال عربستان سعودی، پروژه‌های بزرگ چشم‌انداز ۲۰۳۰ را در زمان‌بندی بسیار سریع پیش برد. به گفته صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان است و سیاست‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ رشد اقتصاد را به سمت ساخت‌وساز سوق می‌دهد تا وابستگی به اقتصاد نفتی این کشور کاهش یابد. با ساخت‌وساز ماژولار، جدول زمانی پروژه‌های سریع قابل دستیابی است، همزمان که کار آماده‌سازی سایت و فونداسیون در محل ساختمان در حال انجام است، اجزای ساختمان در کارخانه ساخته می‌شوند و به این ترتیب زمان اجرای پروژه به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، چنین رویکردی باعث افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود و محدودیت‌های بودجه رایج در منطقه را برطرف می‌کند. چالش کمبود منابع موجود در منطقه با ساخت‌وساز ماژولار تا حد زیادی کمتر می‌شود زیرا ضایعات این فرایند بسیار کمتر از روش‌های سنتی ساخت‌وساز است. همچنین فرایندهای ساختمان‌سازی را ساده می‌کند و در نهایت به توسعه‌دهندگان املاک کمک می‌کند تا ریسک مالی کمتری متقبل شوند و پیش‌بینی دقیق‌تری از هزینه تمام‌شده ساختمان داشته باشند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که منطقه خاورمیانه با ابتکاراتی که برای پیشبرد بهره‌برداری از منابع انرژی پاک، نوآوری در مدیریت پسماند، حفاظت از آب، معماری سبز و پروژه‌های کشاورزی هوشمند و پایدار ارائه داده است، در حال سرمایه‌گذاری در یک تحول پایدار است و تمرکز بر پایداری یکی از ویژگی‌های اصلی ساختمان‌های ماژولار است که با به حداکثر رساندن استفاده از منابع، کاهش ضایعات و اجرای اصول کارآمد انرژی با چشم‌انداز منطقه همسو است و تعهد به آینده‌ای هوشمندتر و سبزتر را تضمین می‌کند.

آینده خاورمیانه

خاورمیانه در آستانه یک انقلاب دیجیتالی است و امیدوار است به مرکزی برای صنایع مبتنی بر فناوری و اقتصادهای دانش‌بنیان تبدیل شود. به گفته مجمع جهانی اقتصاد، شورای همکاری خلیج فارس در موقعیت مناسبی برای انطباق با دنیای دیجیتالی قرار دارد و بسیاری از کشورهای منطقه در حال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناوری و ابتکارات دیجیتال هستند. در همین راستا، ساخت‌وساز ماژولار باعث گسترش نوآوری و پیشرفت فناوری در منطقه می‌شود و راه را برای فراهم کردن یک محیط بادوام‌تر و انعطاف‌پذیرتر هموار می‌کند و با استفاده از ابزارهای طراحی دیجیتال، تولید پیشرفته و فناوری‌های پیش‌ساخته، گامی به سوی آینده فناوری‌محور در منطقه pGCC برمی‌دارد.

کد خبر 751407

دیگر خبرها

  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • تکمیل طراحی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تا پایان ۱۴۰۳
  • خط لوله تبریز - ارومیه هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد
  • شناسایی ۳۰۰ میلیارد فرار مالیاتی حوزه ساخت‌وساز در خوزستان
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • کمالوندی: ما به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • بهترین اتوماسیون اداری برای دانشگاه های علوم پزشکی چیست؟